Hur många aktiva smslån har du?

söndag 24 februari 2008

Porrkung köper in sig i AIK

Berth Milton, som äger porrimperiet Private Media Group, har köpt in sig i AIK Fotboll. Köpet uppskattas inte av klubben. Även Finansinspektionen är kritisk. Köpet har inte genomförts på ett korrekt sätt, hävdar de.

I torsdagskvällens Insider i TV3 hävdade Milton att han redan nu äger 10 procent av AIK Fotboll - och vill ha mer.

För AIK kom beskedet som en obehaglig överraskning. Men eftersom det handlar om ett noterat bolag kan klubben inget göra.- Vem som helst får köpa aktier i AIK. Det är inget vi kan stoppa, säger AIK:s informationschef Johan Wibäck till Expressen.Klubbens representanter ville efter programmet inte kommentera enskilda aktieägare, men markerade ändå att porr inte är något som klubben vill förknippas med.

Men om det nu är så att Miltons aktieköp gjort att han kommit upp i 10 procent av rösterna kan han ha brutit mot flaggningsreglerna.

FI har ännu inte tagit emot någon flaggningsanmälan från Milton.Affärerna i Berth Miltons porrbolag Private Media Group går inte särskilt bra. Under åren kring millennieskiftet uppvisade bolaget stadigt stigande omsättning och rejäla vinster. Men de senaste åren har det gått utför, och under första halvåret i år gjorde bolaget en nettoförlust på en halv miljon euro, jämfört med ett nollresultat motsvarande period i fjol, samtidigt som omsättningen rasade.

Ref: E24 / Stockholms TT

Inga kommentarer: